Tre kulturell samfunnsmuseum, i hjertet av Porsanger!

Opprinnelsen til Porsanger Museum var da Porsanger Historie- og Museumslag startet innsamling av gjenstander i 1969. I 1994 forelå første museumsplan, og først i 1998 ble Skoganvarre Museum etablert som et lokalmuseum eid av Porsanger kommune.
Porsanger er et tre kulturelt område, så Porsanger Museum representerer og viser samisk, kvensk og norsk kulturhistorie, samt krigshistorien fra 2. verdenskrig. Krigsutstillingen «Spor etter krig» som er på Skoganvarre Museum ble fornyet i 2016, der konservator Riinakaisa Laitila og forfatter Roger Albrigtsen var hovedansvarlige.
Porsanger Museum har hovedbase i Lakselv sentrum, der det utstilles fra egen samling eller fra RiddoDuottarMuseat sine samlinger. Hovedformålet vårt er bevaring, samlingsforvaltning, digitalisering og registrering for framtidens barn og unge. Museet er forankret i lokalmiljøet og dens historie, og deltar aktivt i samarbeid med institusjoner, foreninger og lag i kommunen, det være seg bevaring av kulturminner, kunstutstilling, duodji, utforske gamle teknikker til samfunnsengasjement. Utstillinger, filmer og prosjektarbeid vises periodisk i utstillingssalen vår (75 kvm). 

 

Åpningstider 01.01.- 31.12.2020: Vi har for tiden stengt pga Korona utbruddet.

  • Tirsdag – Torsdag 10:00 – 16:00

Inngangsbillett:

Gratis museumsbesøk for lokalbefolkningen i Porsanger

Inngangsbillett for andre besøkende:

  • NOK 60
  • Barn under 15 år: Gratis
  • Grupper over 10 personer NOK 50 per person. Avtales på forhånd. Ta kontakt med Siv Marit E. Turi, Mob. 408 58 770 eller e-post  siv.marit@rdm.no