Tre kulturelt samfunnsmuseum, i hjertet av Porsanger!

Opprinnelsen til Porsanger Museum var da Porsanger Historie- og Museumslag startet innsamling av gjenstander i 1969. I 1994 forelå første museumsplan, og først i 1998 ble Skoganvarre Museum etablert som et lokalmuseum eid av Porsanger kommune.
Porsanger er et tre kulturelt område, så Porsanger Museum representerer og viser samisk, kvensk og norsk kulturhistorie, samt krigshistorien fra 2. verdenskrig. Krigsutstillingen «Spor etter krig» som var på Skoganvarre Museum er nå lagt ned.

Porsanger Museum har hovedbase i Lakselv sentrum, der det utstilles fra egen samling eller fra RiddoDuottarMuseat sin samling. Hovedformålet vårt er bevaring, samlingsforvaltning, digitalisering og registrering for framtidens barn og unge. Museet er forankret i lokalmiljøet og dens historie, og deltar aktivt i samarbeid med institusjoner, foreninger og lag i kommunen, det være seg bevaring av kulturminner, kunstutstilling, duodji, fra samfunnsengasjement til å utforske og lære om  tradisjonelle teknikker. Utstillinger, filmer og prosjektarbeid vises periodisk i utstillingssalen vår (75 kvm).

I butikken vår selger vi bøker, hjemmelagede artikler, samiske- og kvenske produkter.

Åpningstider 2022: Følg med på oppdaterte åpningstider på vår Facebook side. https://www.facebook.com/porsangermuseum/about/ 

Inngangsbillett:

Gratis museumsbesøk for lokalbefolkningen i Porsanger

Inngangsbillett for andre besøkende:

  • NOK 60
  • Barn under 15 år: Gratis
  • Forhåndsbestilling av gruppe 10 personer NOK 50 per person. Ta kontakt med Siv Marit E. Turi, Mob. 408 58 770 eller e-post  siv.marit@rdm.no