SVD nytt produkt

Sámiid Vuorká-Dávvirat (SVD) museumsbutikken har plakater til salgs som SVD produserte i 2022 i samarbeid med lokale kulturbærere.

Vi har plakater til salgs som på en lett måte synliggjør samiske termer om laks, planter, rein og behandling av mat. Pakken koster 200 kr. og inneholder 4 forskjellige plakater:

  • laks
  • rein
  • planter
  • oppskrifter

Størrelse: A2 (420 mm x 594 mm).

SVD laget plakatene til Samisk Matfestival som ble arrangert i Samisk videregående skole i Karasjok som mørketiden 2022. SVD produserte plakatene i samarbeid med lokale kulturbærere.

Plakatene inneholder samiske termer til ulike mat ingredienser og middagsmat som f.eks laksemiddag og begreper, vekst som ingredienser til mat nyttig gjøring av rein. Plakatene passer både til barnehager, skoler på forskjellige nivåer og øvrige av samfunnets virke. Målet er å påvirke til at barna og ungdommene kan utvikle samisk samfunnserkjennelses og nytte på samisk.

Det er viktig å kunne tilby barn og unge mulighet til å lære og erfare tradisjonell matlaging. På den måten vekker det og styrker samisk språk. Samtidig oppmuntrer det barn og unge til å verdsette egen tradisjoner. Det er ikke nok med bare kriftlig materiale men også behov for bilder og tegninger.

Vi ønsker at disse plakatene motiverer alle med barnehagen, med skolen og også å begynne med hjemmet å lage middag tradisjonelle delikatesser. På denne måten er en muntlig tradisjon blitt satt plakatens rammer inn i.

Plakatene selges i SVD museumsbutikk. Velkommen til å handle i SVD museumsbutikk.

Hvis bedrifter og kommuner bestiller flere enn 3 pakker, så kan de bestilles fra resepsjonen ved SVD, via e post; post@rdm.no . merk «plakat bestilling». Vi legger til porto kostnader.