Porsanger Museum «biegga savkala/ vinden hvisker»

Retrospektiv jubileumsutstilling med kunstverk av Synnøve Persen

Lørdag 31. oktober 2020 åpnet den offisielle jubileumsutstillingen biegga savkala / vinden hvisker på Porsanger Museum. Det er et retrospektiv utstilling med kunstverk av Synnøve Persen. Kunstverkene er lånt av Samisk Kunstmagasin og fra kunstnerens samling. Utstillingsperiode er fra 31. oktober til 12. mars 2021.
Det gledet oss at Sametingspresidenten Aili Keskitalo åpnet jubileumsutstillingen! Det var et lukket arrangement for inviterte gjester, bl.a. RDM styreleder Johan Vasara, professor Svein Aamold.

Synnøve Persen (f. 1950) feiret sin 70-årsdag 22. februar 2020. I anledning jubileumsåret har RDM- Porsanger museum produsert en jubileumsbok: biegga savkala / vinden hvisker. Boken inneholder et utdrag av Persens liv og kunstneriske virke, en artikkel skrevet av professor Svein Aamold fra UiT Det arktiske universitet. Kunstverkene i boka og i utstillingen er nøye utvalgt av kurator Kjellaug Isaksen i nær samarbeid med Synnøve Persen.
Boklansering på Porsanger museum var den 30.10.20. Professor Svein Aamold fra UiT holdt en presentasjon, der noe av materialet var hentet fra hans artikkel: Landskap, bevegelse, frihet: agenser i Synnøve Persens maleri.

Jubileumsutstillingen og jubileumsboken er et samarbeid mellom RiddoDuottarMuseat og Synnøve Persen.

Fra åpningen av jubileumsutstilling 31.10.20:

Professor Svein Aamold Direktør Anne May Olli overrekker blomster.

Sametingspresident Aili Keskitalo

Fra boklanseringen 30.10.20