NY UTSTILLING fra 10.11: “Da Norge brant”

Plakat- og gjenstandsutstillingen handler om 2. verdenskrig, tvangsevakueringen og livet som flyktning i eget land! Historien til befolkningen i Finnmark og Nord-Troms, hvordan de opplevde de siste krigsmånedene og hvordan landsdelen reiste seg fra ruin til et nytt samfunn etter krigen, er ennå for ukjent for mange. I år er det 75 år siden Norge ble frigjort fra den tyske okkupasjonsmakten, og De Samiske Samlinger ønsker å markere dette med denne utstillingen!

Utstillingen er mest beregnet for skolebarn og unge, og det fremgår av formgivingen av plakatene og måten utstillingen henvender seg til publikum på. “Hvordan hadde du følt? er interaksjonsvegg som skal gjenspeile barns og unges skriftlige reaksjoner på tvangsevakuering og flukt. Det er viktig for barn og unge å kjenne sin egen historie. Den har, nesten bokstavelig talt, formet omgivelsene deres og kanskje også menneskene rundt dem.

Et interaktivt kart, som viser en krigshistorisk sti i Karasjok sentrum, hører til utstillingen. Ved hjelp av dette kartet kan man vandre gjennom lokal krigshistorie både digitalt og fysisk.

Forside til tegneserien, "Da Norge Brant".
Tegneseriebok til salgs i museumsbutikk: Kristian Krohg-Sørensen “Da Norge brant”, pris: 70.-
Bakside til tegneserien "Da Norge Brant".
Baksiden til tegneserieboka.