Lansering av siste versjon av VAPPUS – vår digitale guide

RDM TAR ET SKRITT INN I FREMTIDEN! BLIR DU MED OSS?

De Samiske Samlinger i Karasjok ønsker velkommen til lansering av den nye versjonen av vår mobile guide-app VAPPUS,  fredag 3. juli klokka 11.
“Vappus” kommer av det samiske order for kjentmann (oahpis) og ved hjelp av appen kan du laste ned tekst, bilder, kart og video knyttet til utstillingen når du befinner deg på museumsområdet.

Under nylanseringen blir det servert bålkaffe og noe å bite i på museet, og gjestene inviteres til hyggelig sosialt samvær mens vi i fellesskap tester den siste versjonen av appen på telefonen. Gjestene er også velkomne til å ta med noe godt å grille på bålet denne dagen!

Vi følger gjeldende påbud fra myndighetene, Helsenorge og Folkehelseinstituttet av hensyn til smittevern.

Lokale arrangementer vil også bli holdt (til andre tider) på:
– Porsanger Museum
– Kautokeino Bygdetun
– Kokelv Museum

Appen finnes på flere språk: samisk, norsk, finsk og engelsk.

Appen er utviklet av Utviklerne AS og skal fungere som en automatisk guide både innendørs og utendørs. Etter hvert som gjestene beveger seg rundt på museumsområdet vil det lastes ned relevant informasjon i appen alt ettersom hvor de befinner seg i utstillingen. Med disse funksjonene vil museene kunne nå ut til mange flere gjester med et godt tilbud ved å ta i bruk det siste innen moderne teknologi, som et supplement til tradisjonell guiding.

VAPPUS er gratis for museumsbesøkende og kan lastes ned fra App Store eller Google Play.