De Samiske Samlinger i Destinasjon Sápmi

Fredag ble reiselivsplattformen "Destinasjon Sápmi" lansert. Den skal fungere som en digital turistinformasjon for de fem kommunene som er omfattet av Sápmi Næringshage; Tana, Nesseby, Kautokeino, Karasjok og Porsanger. Karasjok kommune er blant annet representert ved De Samiske Samlinger, som kan skilte med følgende tilbud på den nye hjemmesiden:

Besøk vårt friluftsmuseum og vår innendørs hovedutstilling for å lære om tradisjonelle samiske næringer, levesett, livssyn, arkitektur, husholdning, klær, duodji og kunst.

Museet passer for alle som ønsker å lære mer om samisk kultur, fra enkeltpersoner til barnefamilier og grupper.

Museet viser samisk historie, tradisjon, kultur og kulturelt mangfold fra kyst til innland over hele det samiske området, på tvers av nasjonale landegrenser. De Samiske Samlinger forvalter over 5000 gjenstander og dette er den største museale samlingen som representerer samisk kulturhistorie i Norge.

Vi tilbyr digitale guidede turer ved hjelp av VAPPUS, museets offisielle app som kan lastes ned på mobilen og er inkludert i inngangsprisen. De guidede turene inneholder tekst, bilder, kart, lyd og video knyttet til bygningene på friluftsmuseet. I appen kan du lære om samisk historie, tradisjoner og lokalsamfunn, tradisjonell arkitektur og bygningsmetoder, håndverk og kunst, livssyn og åndelighet, næringsveier og levesett.

Vi selger både varme og kalde drikker og på friluftsmuseet kan besøkende nyte medbrakt niste ved bålplassen mens man kjenner på det historiske suset fra forgagne tider. Ønsker man å steke pølser eller annen mat over ilden, er besøkende velkommen til å spørre museumsguidene om å tenne bål i et ledig øyeblikk.

Barna utfordres til å lære mer om den samiske kulturen ved å løse rebusoppgaver og utforske kulturminner eller andre interessante steder i nærheten via geocaching.

Les mer på https://destinasjonsapmi.no/